Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nepatřili jsme kdysi k Rakouskouhersku? Nebo ke Keltům? Kam se až chce autor vracet?

0 1
možnosti
Foto

Nejen to, za Přemysla Otakara II. jsme se rozprostírali od moře k moři - země Koruny české. Ještě za Rudolfa II. byla Praha významným kulturním i politickým centrem Evropy. Pak se někde stala chyba a postupně jsme se zmenšovali a zmenšovali.

Inu, jeden krok dopředu a pak dva zpátky.

0 0
možnosti

Už jsem se setkal i s bizarnějšími teoriemi, například ten, že Krym nemohl být Ruský, protože Kateřina II. nebyla ruska. Pomocí takovýchto oslích můstků, kdy jedním podporujete druhý a druhým první můžete překroutit skoro cokoli, tedy i to, že Rusko vlastně v době připojení Krymu nebylo Rusko. ;-D

0 0
možnosti

Poučné, ale k ničemu ! Krym je teď ruský a asi už nastálo !

0 0
možnosti
Foto

Podle ruské časomíry je nastálo = dočasně. A ona pak ta dočasnost taky jednou skončí. Neboť nic netrvá věčně, ani láska k jedné slečně.

0 0
možnosti

Nechápu nač tak dlouhý článek - stačilo napsat nepovažuji Ruské impérium za Rusko a bylo by;-D

1 0
možnosti

P44e18t97r 64H64a28l28í57k

16. 4. 2014 22:07

tak ted jste me sokoval. Vzdycky jsem si myslel, ze treba Cheb a Sudety jsou uz mnoho stoleti ceske. Podle vasich podivnych kriterii je Cheb cesky teprve od odsunu Nemcu. Ci ale byl pred rokem 1945? Nemecky? Bylo tu vice nez 50% Nemcu.  Takze mel podle vas Hitler pravo Sudety zabrat? Ale Nemcum zase "nenalezel".

Udelal jste 2 kroky demagogie.

1) Vzit si neexistujici tvrzeni - "Vzdy rusky" (vsude bylo od roku 1783 byl pripojen k Rusku) a to pak slavne vyvratit

2) nastavit nesmyslna kriteria  a ukazat, ze nejsou splnena

1 0
možnosti

Ještě počátkem 20. století bylo na Slovensku jen pár oblastí, kde se ještě významněji udržela slovenština, ani v předcházejících stoletích to nebylo o moc lepší, maďarština jasně převažovala, píše o tom zajímavě i slavný anglický spisovatel Jerome Klapka Jerome. Pak přišlo po Uhersku Československo a situace se na Slovensku začala rychlo obracet, nakonec stejně, jako za naších obrozenců začátkem 19. století, i tehdy byla čeština jazykem jen pár venkovanů. Převedeno do reality autora, bylo někdy Česko české a Slovensko slovenské? Komu tedy Země Koruny české a Slovensko vlastně historicky patří?! Kdosi moudrý prohlásil, že v hranicích této země určitě není ani jedna rodina, která v minulosti nebyla někdy poněmčena, nebo počeštěna, řada z nich několikrát. Život je prostě složitý a něco takto vyvozovat z minulosti, to je vždy jen abstraktní hříčka! Kyjev byl také litevský, přesněji polsko-litevský, stačí si přečíst Sienkiewicze, Ukrajina jako stát de facto nikdy neexistovala, jen formálně za bolševika a pak jí byl Krym darován Chruščovem. Jak už někdo velmi trefně poznamenal, v roce 1492 nebyl v Americe jediný běloch, kde vládnou ti nešťastní Indiáni, co by jim měla Amerika patřit? Snad v Bolívii, případně i ve Venezuele, ale to jsou již převážně míšenci, i Obama má s Amerikou společnou jen bílou mámu, otec byl z Keňi, takže ultrapřišelec. Ale grafy děláte hezké, chválím!

0 0
možnosti

Právě, život je složitý. Ale skoro se mi zdá, jako byste vyvozoval, že Ukrajina nemá na Krym nejmenší nárok. Proč?

"Ukrajina jako stát de facto nikdy neexistovala, jen formálně za bolševika". Samozřejmě. Ale třeba Slovensko jako stát formálně nikdy neexistovalo až do roku 1993, jen od roku 1918 jako součást Československa nebo šest let jako klerofašistický stát, který nebyl moc nezávislý. Ale to snad neznamená, že by nemělo nárok na území, které má sotva 21 let?

A s tou Amerikou, reagoval jsem na příspěvek Jana Jošta.

0 0
možnosti

J81a69n 76J63o33š67t

16. 4. 2014 20:21

Paráda ! Ještě jsem neviděl tak hezky a fakticky zpracovanou historii osídlení Krymu. Děkuji za poučení.

Ale proč to chcete použít jako protiruský argument ? Umíte si představit, že by tu někdo zpracoval kompletní historii indiánského osídlení severoamerických prérií a chtěl na to naroubovat jejich současná práva vůči osadníkům z celého světa, kteří se sjednotili pod názvem Američané ?

7 3
možnosti

;-D Šílenci motaj zase Ameriku na Krym... Jedinej argument, který není argumentem.

5 4
možnosti

Zajímavé.

To si od některých schytáte.

1 0
možnosti

Z53d93e62n62a 13K13o77č89í

16. 4. 2014 20:17

Ani ne, mnohá fakta jsou uvedena správně, ale autorovi jaksi zcela unikly důležité souvislosti.;-)

2 3
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1662x
Jsem zanícený občan, kterému záleží na tom, jak se bude žít za několik desetiletí. Jinak, geograf, cestovatel a příznivec strany evropani.cz.

Twitter: @LGarassy

Seznam rubrik