Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Buď jste si dal zcela mimořádnou práci s pátráním v nepřehledných ruských zdrojích, nebo jste to odněkud převzal. Tipl bych si, že jste to převzal - pak by ale bylo seriosní uvést zdroj a původního autora.

Ve Vašem rozboru chybí zhodnocení vnějších vlivů na Dagestán v příslušných změnových obdobích. Zejména tedy čečenský útok na Dagestán. Co si pamatuji, Rusové nechávali Čečence na pokoji do doby, než zaútočili na Dagestán a vyhlásili, že na celém severovýchodním Kavkazu vytvoří jednotný muslimský stát. Pak teprve Rusové vyslali svá vojska do Čečny - právě k ochraně Dagestánců. Muslimský vojenský postup sice byl zastaven, ale politický postup militiantních muslimů v Dagestánu musel mít nutně odraz i v politických změnách. Vy však rozebíráte jen národnostní stránku volebního systému, nikoli náboženskou, proto je Váš rozbor matoucí. Polopravda je horší než lež.

Jinak je ale Váš rozbor velmi dobrý k dokumentaci toho, je špatná je idea mnohonárodního státu. Má-li být v mnohonárodním státě jednotlivým národům garantována národní svébytnost a rozvoj, pak se to v politické rovině promítá i do takto šílených volebních systémů, které stejně nikdy nejsou spravedlivé a vyvážené a vždy proti každému z nich lze vznést řadu námitek s nutností začít ho opravovat, což samozřejmě vede k politické nestabilitě. A konfliktům.

Mnohonárodní stát je prostě špatný, ať už jde o Ruskou federaci nebo o Evropskou unii. Každý národ má mít svůj vlastní stát.

0 0
možnosti
JL

A co Švýcarsko?

2 0
možnosti
KV

A jak jde Saudská Arábie k lepším zítřkům pod patronací USA a EU ?;-D

1 3
možnosti
OS

Vypadá to na seriozní informace, držím palce...:-)

0 0
možnosti
JC

Vypadá, jenom vypadá ...

0 3
možnosti
JR

J81a56r66a 27R45a94n54k

23. 4. 2014 4:36

Neprestavejte!!R^

3 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1662x
Jsem zanícený občan, kterému záleží na tom, jak se bude žít za několik desetiletí. Jinak, geograf, cestovatel a příznivec strany evropani.cz.

Twitter: @LGarassy

Seznam rubrik