Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J98i64ř59í 92K19o52b72z54a

14. 6. 2014 22:15

Hezky napsáno, jen bych doplnil, že požár, který založil a rozfoukal někdo jiný a jinde ohrožuje docela nepříjemně i Evropu ale jak je u našich vládců v posledních letech zvykem, jen tupě zírají a hloupě žvaní, na místo aby se chystali na to, co přijde.

0 0
možnosti
MK

R^ karma  Na rozdíl od p. Ludvíka délka trochu vadí, ale má-li být popis kompletní (tím neříkám, že podrobný) , nešlo to jinak. Malinko mně tam schází trochu větší popis aktivit Saudské Arábie, nejsilnějšího hráče v poli z pohledu ortodoxního islámu; důvodem je to, že S.A. je hlavním sponzorem muslimů v ČR a její náboženská politika v zahraničí, (byť jsou arabské státy odlišným polem zájmů), může i nám něco napovědět.

2 0
možnosti
DM

Velká karma, skvěle napsané a poučné.

1 0
možnosti
Foto

Jestli chceme mít od nich pokoj, je třeba plést se jim do života jen skrze dobrovolné vztahy, například obchodní činností.

3 0
možnosti
JM

Problém je v tom, že se každému silou mocí snažíme vnucova tu naši demokracii, o kterou nestojí...

6 0
možnosti
Foto

Karma. Pregnantní, až vědecký výčet událostí v nejen arabském světě v souvislosti s západem očekávaným přechodem těchto států k demokracii "našeho" typu.

Podle mého názoru jsou snahy zejména USA a EU v tomto směru naprosto zbytečné, skoro bych řekl kontraproduktivní. Když chceme dobrou slivovici , musíme nechat kvásek dobře vykvasit , ponechat mu dostatek času.

Nemůžeme implementovat naše pojetí politiky do těchto mnohonárodnostních , kmenově znepřátelených a nebojme se toho - méně vzdělaných vrstev lidí. Od znásilňování, sekání končetin mačetami je dlouhá cesta k volební urně. Prostě - nechat jim čas , ať kvásek "vykvasí".

Nesrovnávejme dnešek se situací v r. 88-9 a pomocí západu evropským "socialistickým" zemím. Tehdy šlo vlastně o návrat dříve demokratických států - před ruským obsazením po 2. světové válce.

4 0
možnosti
LG

Pane Sekle, naprosto s Vaším hodnocením souhlasím a podporuje to i moje dlouholetá zkušenost s monitorováním voleb na Blízkém Východě a v Africe. Mám jen jeden "pozměňující" návrh: když je jasné, že by to situaci mohlo napomoci, neměli bychom se bránit rozdělení zemí, které byly naprosto uměle vytvořeny za kolonialismu.

0 0
možnosti
VL

Fundovaný článek, který stojí za přečtení. Délka absolutně nevadí.R^

3 0
možnosti
KM

K23a94r46e44l 47M77í91č

13. 6. 2014 3:03

hergot to je dlouhý blábol!! co s tím. no vláďovi jednoho dne ty kalašnikovy dojdou. chce to trpělivost. :-P

0 5
možnosti
PK

Víte proč má fabrika na kalašnikovy ekonomické problémy?

Protože 50 let starý AKčko stále střílí jako nové a obvykle jeho majitel nemá důvod koupit nové...

Tyhle zbraně jsou zcela spolehlivé, umí je používat i 8 leté děti v Ugandě... nebojte Kalachy nedojdou tak 100 let ani po tom co by se zcela přestaly vyrábět. JE to kvalitní zbraň, nevím proč jí se jí západní armády tak zoufale snaží nahradit když je lepší než valná většína toho co mají.

2 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1662x
Jsem zanícený občan, kterému záleží na tom, jak se bude žít za několik desetiletí. Jinak, geograf, cestovatel a příznivec strany evropani.cz.

Twitter: @LGarassy

Seznam rubrik