Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobrá, dobrá.. Ale na světě je celá řada regionů, které usilují o svoji nezávislost ...a to i daleko urputněji.

Nemohu si pomoct, ale trochu to na mě působí, jako kdyby nezávislost Tibetu ležela na srdci více zahraničí nežli samotným Tibeťanům..

2 1
možnosti

E46d11a 30D93r35á34b90e65k

1. 4. 2016 1:28

Aha, takže tisíce mrtvých při povstáních a bouřích a 140 upálených je vám pořád málo...? Zkuste si tam žít a "něco s tím udělat" vy chytrej. Uvidíme jak rychle budete "zmizen".

Zapomínáte asi, která země tam teď má nadvládu... To že je v Číně z tržního hlediska "kapitalismus" ještě neznamená, že tam není ze sociálního hlediska totalita. A v Tibetu tuplovaná.

Zahraníčí znává svrchovanost Číny... takže je to jako říct, že Čechům málo záleželo na svobodě, když nedokázali ani ubránít ČSR a následně ani svrhnout protektorát.

0 0
možnosti

Je hezké,

že se někteří naši hrdinové staví za práva Tibetu, kde se odsuzuje kapitalistický systém slovy Dalajlámy, jako nepřijatelný. Pokud za podporou Tibetu skrývají nenávist ke kapitalistickému systému, tak je to od Kalouska a jeho fandů skutečně velmi překvapivé.

Je také hezké, že naše sněmovna na návrh bývalého kněze Hermana uctila památku mrtvých, padlých při povstání v Tibetu před cca 60 lety,

ale je trapné, že totéž nečiní v případech mnohem mladších, kdy to zabíjení v daleko větší míře ještě ani neskončilo, zejména na Středním východě, či Severní Africe a které je ještě k tomu příčinou dnešní uprchlické krize v Evropě!

2 0
možnosti

Říká Vám něco dohoda ze Simla? McMahonova linie? Bojujete také za samostatnost částí Tibetu, které byly anektovány Velkou Británií (Indií a Pakistánem - v té době britské kolonie)?

1 0
možnosti

Poklud vím, tak ani Dalajláma nikdy nehovořil o samostatném Tibetu. Vždy mluvil o autonomii, hlavně té kulturní, ale jako součást Číny ;-)

2 0
možnosti
Foto

Dokud nejsou vymezena pravidla pro secesi nějakého území prostřednictvím nějaké alespoň nezávazné rezoluce Valného shromáždění OSN, nelze definovat, zda to či ono území je či není okupováno. zvláště ne s odvoláním na nějaké dvoutýdenní povstání před 59 lety. To by Palestinci se svým džihádem už museli samostatný stát v hranicích určených Plánem pro rozdělení Palestiny v r. 1947 už hezky dávno. V případě Tibetu Nejde zde o nějaký řádně volený reprezentativní orgán v dané oblasti.

Uvěřím, že svá tvrzení myslíte vážně, pokud současně výslovně podpoříte všechny jiné separatistické tendence, Kurdistán, Palestinu, Krym atd. atp.

5 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1662x
Jsem zanícený občan, kterému záleží na tom, jak se bude žít za několik desetiletí. Jinak, geograf, cestovatel a příznivec strany evropani.cz.

Twitter: @LGarassy

Seznam rubrik