Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Proč je prezident Zeman zrádce

Ministr zahraničí Zaorálek se pro Právo vyjádřil, že „Praha se nedopustila žádné zrady Unie... Žádný ministr mně nikdy neřekl, že jsme někoho zradili. Nikdo nám nic nevyčetl, nikdo s tím neměl problém.“

Jedná se o typický projev českého alibismu: když se mezi řádky dozví, že nekoná správně, vymluví se podle hesla „co je psáno, to je dáno“. Jinými slovy, nikdo mu nic napřímo neřekl, nikde to není černé na bílém, čili jednal správně.

Přestože to nikdo neřekl „na plnou hubu“, prezident Zeman se svým jednáním neustále dopouští zrady Evropské unie, a ne jenom jí. Zrazuje české národní zájmy, českou levici a zaměstnance, zrazuje lidskou důstojnost a malé národy – naše spojence.

Zrada našich spojenců

V okamžiku, kdy se přesdstavitelé téměř celé Evropské unie domluvili, že udělají společný zahraničněpolitický krok vůči Číně, je to právě prezident Zeman, který udělá pravý opak. Kdyby byl Zeman skutečně evropským federalistou, byl by s našimi spojenci v Unii solidární a do Pekingu by nejezdil. A je lež, co se nám naši politici snaží namluvit – že se nám zákaz cesty do Pekingu snažila přikazovat Evropská unie. Ve skutečnosti to byly její členské státy – naši spojenci. Proto se jedná o zradu, i když se nic nepodepisovalo.

Česká republika se zase jednou zachovala jako sobecký ničema, a nebylo to poprvé. Slováci, Maďaři nebo Poláci si stále pamatují na slova premiéra Klause z 90. let, že Česká republika nebude hledět na zájmy členských zemí Visegrádu a udělá si svoje přibližování k NATO a EU po svém. Slováci, Bulhaři a Moldavané si pamatují, jak bylo Topolánkovo předsednictví EU v lednu 2009 liknavé v řešení jejich plynové krize a jak se jejich premiéři museli jít sami doprošovat Putinovi, aby pustil kohoutky. A obyvatelé 25 členských států EU si pamatují, jak se premiér Nečas jako jediný donekonečna vykroucel (na rozdíl od Británie, která měla pádné argumenty) a odmítl podepsat Fiscal Compact.

Přepisování dějin

Zeman se snaží přepisovat dějiny. Konec války v Asii oslavuje v Pekingu a Čínu, která přišla o 3,5% obyvatel, vydává za hlavní symbol válečného utrpení. Ale nevzpomíná na smrt 6% Vietnamců, 5% Indonésanů, 3,3% Filipínců nebo 2% Korejců a Malajců.

Konec války v Evropě zase pro změnu oslavuje v Moskvě a Rusko, které ztartilo13% svých obyvatel, vykresluje jako její hlavní oběť. Nemluví o Bělorusku, které ztratilo 25% lidí. O Ukrajině a Polsku, která přišly o 16% svých obyvatel. O 14% ztrátách Lotyšska a Arménie, 13% ztrátě Litvy nebo o 11% ztrátě Kazachstánu.

Zrada levice a zaměstnanců

Je tristní sledovat, jak se Zeman a s ním i ČSSD dopouštějí zrady na zaměstnancích v České republice, zrady na české levici. Podporují krajně pravicové režimy v Rusku a Číně, jež jsou založeny na bezostyšném obohacování místních miliardářů a bezohledném vykořisťování zaměstnanců, kteří nemají žádné zastání – co se týče délky pracovní doby, pracovních podmínek a bezpečnosti při práci.

Podporují bezmezný růst ekonomiky Číny, která se stala továrnou světa a připravila tak o práci miliony zaměstnanců v Evropě i v Česku. Čína stojí za krachem českého textilního nebo sklářského průmyslu. Tito politici podporují kšefty s africkými zeměmi, kde si Číňané výměnou za výstavbu silnic skupují africkou zemědělskou půdu a vhání africké zemědělce do spárů hladu a chudoby. A podporují skupování všeho v Evropě, od přístavů a fabrik až po fotbalové kluby, oligarchy z Ruska a Číny, kterým máme v budoucnu všichni sloužit.

Zrada českého národa a dalších malých národů

Evropská unie je sdružením malých národů Evropy, které se rozhodly čelit výzvám tohoto světa a jeho velmocí společně. Malé národy – Češi, Slováci, Maďaři, Poláci, Švédové, Finové, Nizozemci nebo Irové mají v dnešním světě jen dvě možnosti. Buď stát při sobě a společně čelit vnějším hrozbám, nebo se nechat rozdělit a ovládnout velmocemi. Historie nás učí, že velmoci se stále snažily malé národy mezi sebou rozeštvávat, aby je tak mohly ovládat – podle hesla „rozděluj a panuj“.

Aby velmoci nemohly malé evropské národy rozdělit, nesmějí být jednotlivé velmoci mnohem mocnější než je Evropa jako celek. Na čem musí politickým představitelům malých národů včetně českého prezidenta záležet, je multipolární svět. Dnešní Čína a Rusko, podobně jako před osmdesáti lety Německo a Japonsko, se snaží o svou hegemonii nad „svými“ kontinenty a o rozdělení světa na trojici hegemonických říší: o čínskou hegemonii nad Asií, ruskou nad Evropou a americkou nad Amerikou. Ve spojitosti s malými národy, jako je český, jim jde o jedno jediné – o jejich ovládnutí. V tomto dělá pro ně Zeman dobrou práci – klaní se velmocím a rozkládá spojenectví malých národů Evropy, čímž zrazuje české národní zájmy.

Kdyby Zeman nezrazoval Čechy a další malé národy Evropy, podporoval by i on multipolární svět. Podporoval by sdružení menších národů, které se rozhodly následovat vzor Evropanů a také se spojit tváří v tvář výzvám dnešního světa. Veřejně by odmítal Transatlantickou dohodu o obchodu a investicích (TTIP), jejíž cílem je podřídit ekonomiku Evropské unie, včetně české, zájmům Spojených států amerických. Podporoval by Indii, aby vyvažovala hegemonistické choutky Číny v Asii.

Podporoval by Sdružení národů jihovýchodní Asie – ASEAN a jeho členské národy: Vietnamce, Filipínce, Thajce, Indonésany, Barmánce a další. Ty národy, kterých slibný rozvoj se koncem 90. let téměř zastavil, když evropští investoři své sobectví a krátkozrakost ukájeli investováním téměř výlučně do Číny. Ty národy, které se Čína snaží nejdřív vytlačit z Jihočínského moře, rozhádat mezi sebou a následně ovládnout. Výrazně by podpořil novou dohodu o volném obchodu mezi EU a rychle se rozvíjejícím Vietnamem, podporoval by rychlé završení vyjednávání o podobné dohodě s Thajskem a Malajsií i vyjednávání s Indonésií a Filipínami.

Podporoval by Jihoamerický společný trh – MERCOSUR a jeho členy – Brazilce, Argentince a další. Ty národy, jež se snaží vymanit spod vlády USA a přitom vůbec nestojí o to sloužit Rusům nebo Číňanům. Podporoval by emancipaci Středoasijské unie (CAU), aby její členové – Kazachstán, Uzbekistán a další nemuseli být pouze slabým nárazníkem mezi Čínou a Ruskem.

A podporoval by Arabskou ligu a obyvatelstvo její členských států, které se chce vymanit ze spárů fašizoidních režimů jako je ten syrský, nelítostných vojenských režimů vedoucích válku proti vlastnímu lidu jako je ten egyptský nebo súdánský, režimů založených na středověké formě islámismu jako je Saúdská Arábie nebo Islámský stát. Zeman však podporuje právě ty velmoci, které se snaží o ovládání malých národů.

Zeman podporuje jediné dvě koloniální říše dnešního světa – Čínu a Rusko. Ostatní koloniální říše byly za svůj kolonialismus po právu potrestány a o své kolonie přišly. Británie ztratila Indii i státy jižní a východní Afriky. Francie přišla o Indočínu i o západní Afriku. Španělsko se muselo zříct celé Latinské Ameriky. Nizozemsko se muselo vzdát Indonésie, Belgie se vzdala Konga, Portugalsko zase Brazílie, Angoly a Mosambiku. Turecko ztratilo Řecko, Srbsko i Bulharsko, Egypt, Sýrii i Irák. Maďarsko ztratilo Chorvatsko, Slovensko, Transylvánii i Vojvodinu. Německo se muselo vzdát Rakouska, Polska i Protektorátu Čechy a Morava. Spojené státy opustily nejen Kubu a Filipíny, ale i svou novodobou kolonii – Irák.

Jedině Čína a Rusko mají podle těchto politiků právo na své koloniální říše. Čečeni ani Tataři nesmějí ani pomyslet na nezávislost , Rusko ji upírá i Ukrajincům. Tibeťané a Ujguři nemají právo ani na vlastní samosprávu a Peking posílá do jejich vlasti statisíce Číňanů, aby je kolonizovali a asimilovali. Tři pětiny Mongolů je již sto let nuceno žít mimo Mongolska – v čínské kolonii Vnitřní Mongolsko a v ruských koloniích Tuva a Buriatsko.

Zrada lidské důstojnosti

Zeman a jeho okolí otevřeně propagují úspěchy Číny a snaží se Čechy inspirovat čínským modelem. Čínským modelem, kde si obyvatelé nemohou svobodně volit své starosty a rozhodovat o budoucnosti svých měst a obcí. Místo toho svévolně bourá jejich obydlí, když je třeba vybudovat megalomanské projekty – sportoviště, továrny nebo dopravní tepny.

Modelem, který lidi umlčuje a nedovolí jim učit se pravdu o své vlastní minulosti. Modelem, jenž zavřel své mladé elity v roce 1989 na dlouhá léta do žaláře. Dnes jsou z nich lůzři, kteří v době bezohledného sobectví, kdy se všechno točí kolem peněz, symbolizují „směšné“ hodnoty jako vlastenectví a spravedlnost.

Modelem, který dovoluje věznění bez spravedlivého soudu. Který lidem upírá veřejné slyšení před nestranným soudem. Který lidem v případě neoprávněného stíhání negarantuje spravedlivé odškodnění. Který jim odepírá právo na čistý vzduch nebo pitnou vodu.

Zeman a jemu podobní svým poklonkováním Číně a Rusku pomáhají šíření čínského a ruského modelu do celého světa. Jestli se tyto nespravedlivé modely rozšíří po celém světě, nezůstane ani Evropa ostrůvkem lidské důstojnosti. Opravdu chceme pro naše děti tuto budoucnost?

Autor: Ladislav Garassy | čtvrtek 6.8.2015 7:00 | karma článku: 21,54 | přečteno: 1416x
  • Další články autora

Ladislav Garassy

Vytvořte trvalou demokratickou a proevropskou volební koalici!

Slova bývalého prezidenta Havla v jeho prvním novoročním projevu jsou dnes aktuální více než kdy jindy. "Naše země nevzkvétá." Česko se pod miliardářsko-vazalskou vládou dostalo do mezinárodní izolace, podobné jako před Mnichovem.

12.6.2020 v 7:23 | Karma: 14,57 | Přečteno: 813x | Diskuse| Politika

Ladislav Garassy

Blud o neutralitě

Ve volební kampani do Europarlamentu se setkáváme se spoustou bludů a jedním z nich je i blud o tom, že bychom měli být neutrální zemí.

23.5.2019 v 10:00 | Karma: 18,89 | Přečteno: 1654x | Diskuse| Politika

Ladislav Garassy

Blud o Brexitu

Ve volební kampani do Europarlamentu se setkávám se spoustou bludů a jedním z nich je i blud o Brexitu jako příkladu hodného následování nebo strachu z podobného osudu.

21.5.2019 v 15:43 | Karma: 18,49 | Přečteno: 618x | Diskuse| Politika

Ladislav Garassy

Blud o mostu mezi Východem a Západem

Ve volební kampani do Europarlamentu se setkáváme se spoustou bludů a jedním z nich je i blud o tom, že bychom měli být mostem mezi Východem a Západem.

21.5.2019 v 7:27 | Karma: 15,21 | Přečteno: 545x | Diskuse| Politika

Ladislav Garassy

Jak velmoci zradily Kurdy a Asyřany: Velká čtyřka, 1923

Tzv. Velká čtyřka vítězných mocností, Británie, Francie, Itálie a Japonsko, zradila Kurdy a Asyřany podpisem nové mírové smlouvy s Tureckem v červenci 1923 v Lausanne, která nahradila mírovou smlouvu ze Sévres.

28.3.2019 v 8:17 | Karma: 10,64 | Přečteno: 605x | Diskuse| Politika

Ladislav Garassy

Jak velmoci zradily Kurdy a Asyřany: Británie, Francie a Itálie, 1921

Na jaře 1921 Britové a Francouzi zradili Kurdy, když nepodpořili jejich povstání. Také nezabránili imperiální výpravě křesťanského Řecka a Itálie proti Turecku, které přivedly Kurdy do náruče tureckých nacionalistů.

13.3.2019 v 8:06 | Karma: 10,01 | Přečteno: 332x | Diskuse| Politika

Ladislav Garassy

Jak velmoci zradily Kurdy a Asyřany: Rusko a Francie, 1918-22

Těsně po americké zradě Kurdů a Asyřanů, jak jsem popsal v předchozím textu, následovaly další dvě zrádcovské mocnosti: Leninovo bolševické Rusko a Francouzská republika.

4.3.2019 v 8:35 | Karma: 9,61 | Přečteno: 365x | Diskuse| Politika

Ladislav Garassy

Jak velmoci zradily Kurdy a Asyřany: USA, 1921

Spojené státy zradily Kurdy a Asyřany dokonce již dva měsíce před podpisem mírové smlouvy ze Sévres, která ukončila první světovou válku s Osmanskou říší.

27.2.2019 v 8:17 | Karma: 17,98 | Přečteno: 706x | Diskuse| Politika

Ladislav Garassy

Trump a sprostá zrada Kurdů a Asyřanů (1)

Rozhodnutí amerického prezidenta Trumpa stáhnout své vojáky ze Sýrie je nejen dalším projevem jeho nepředvídatelné zahraniční politiky, ale je projevem sprosté zrady.

6.2.2019 v 7:04 | Karma: 22,10 | Přečteno: 725x | Diskuse| Politika

Ladislav Garassy

Proč je kurdské referendum o nezávislosti oprávněné?

Před včerejším referendem o nezávislosti iráckého Kurdistánu zástupci velmocí a OSN intenzivně žádali jeho prezidenta Barzáního, aby pod záminkou řešení důležitějších otázek upustil od referenda. Co jsou ale ty důležitější otázky?

26.9.2017 v 7:27 | Karma: 12,95 | Přečteno: 375x | Diskuse| Politika

Ladislav Garassy

Trumpova Islámská vojenská aliance hrozbou pro přátele Evropy

Donald Trump podpořil 21. května v Saúdské Arábii Islámskou vojenskou alianci (IMAFT). Aliance nejen že ohrožuje bezpečnost naší EU a narušuje rovnováhu na Blízkém Východě, ale je nebezpečná i pro naše přátele v Asii a Africe.

1.6.2017 v 7:51 | Karma: 13,76 | Přečteno: 376x | Diskuse| Politika

Ladislav Garassy

Trumpova Islámská vojenská aliance hrozbou pro regionální stabilitu

Islámská vojenská aliance (IMAFT), kterou Donald Trump podpořil 21. května v Saúdské Arábii, není jen přímým ohrožením bezpečnosti Evropské unie, jak jsem psal včera, ale i narušením rovnováhy v regionu.

30.5.2017 v 7:27 | Karma: 12,28 | Přečteno: 342x | Diskuse| Politika

Ladislav Garassy

Trump v Rijádu ohrozil bezpečnost naší Evropy

Donald Trump vystoupil 21. května v Rijádu na Arabsko-muslimsko-americkém summitu. Byl to i summit Islámské vojenské aliance pro boj s terorismem (IMAFT). Jeho podpora této alianci je ohrožením bezpečnosti naší Evropské unie.

29.5.2017 v 7:29 | Karma: 14,77 | Přečteno: 470x | Diskuse| Politika

Ladislav Garassy

Geopolitika strategických partnerství Číny

Politici u nás se často hájí, že strategické partnerství s Čínou není nic neobvyklého a že existuje několik desítek zemí na celém světě, které taky mají svá strategická partnerství s Čínou. Podívejme se tedy, jak se věci mají.

14.11.2016 v 7:28 | Karma: 17,22 | Přečteno: 742x | Diskuse| Politika

Ladislav Garassy

Nechme rozeznít zvony za irácké křesťany

Pánové arcibiskupové Duko a Graubnere, pane předsedo ERC Fajfre, pánové synodní seniore Ženatý, patriarcho Butta, arcibiskupe Michale, biskupe Hučko a Stránský. Vyzývám vás, nechte rozeznít zvony svých kostelů za irácké křesťany.

27.10.2016 v 10:37 | Karma: 16,77 | Přečteno: 360x | Diskuse| Politika

Ladislav Garassy

Schvalují prezident a premiér kolaboraci s nacistickým Německem?

V souvislosti s návštěvou 14. tibetského dalajlámy v Praze se zase rozběsnili čínští kolaboranti. Zasněně vzpomínají na komunismus a na přátelství naší komunistické vlasti s Čínou a neváhají při své argumentaci používat bludy.

20.10.2016 v 11:00 | Karma: 22,11 | Přečteno: 705x | Diskuse| Politika

Ladislav Garassy

Prezident a premiér popírájí svobodnou Českou republiku?

Čtyři nejvyšší představitelé ČR tvrdí, že tato země ve vztahu k Číně „vychází z principů strategického partnerství mezi oběma zeměmi a ze vzájemného respektu ke svrchovanosti a územní celistvosti Čínské lidové republiky”.

20.10.2016 v 8:15 | Karma: 18,97 | Přečteno: 507x | Diskuse| Politika

Ladislav Garassy

Proč říkám ne TTIP a ano evropské armádě?

Zahraničněpolitická diskuze konce léta se soustředila na dvě úzce související témata: dohady, zda jednání o TTIP zkrachovala nebo spějí do finální fáze, a návrh na vytvoření společné armády EU z pera maďarského premiéra Orbána.

5.9.2016 v 7:10 | Karma: 12,91 | Přečteno: 360x | Diskuse| Politika

Ladislav Garassy

Tibet má právo na nezávislost

Dnes je 57 let ode dne, kdy 10. března 1959 vypuklo Tibetské národní povstání proti čínské okupaci. Dodnes je Tibeťanům upírána nezávislost a pokrytecky se k tomu připojuje i naše vláda.

10.3.2016 v 7:27 | Karma: 14,63 | Přečteno: 732x | Diskuse| Politika

Ladislav Garassy

Sýrie: společná vláda Asada a opozice nemůže uspět

V Ženevě pokračuje konference o mírovém urovnání v Sýrii a následném politickém řešení. Nejčastěji se mluví o poválečném řešení, ve kterém by moc sdíleli Asadův režim a syrská opozice. Tento model ale téměř nikdy nefungoval.

25.2.2016 v 15:27 | Karma: 11,45 | Přečteno: 375x | Diskuse| Politika
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1662x
Jsem zanícený občan, kterému záleží na tom, jak se bude žít za několik desetiletí. Jinak, geograf, cestovatel a příznivec strany evropani.cz.

Twitter: @LGarassy

Seznam rubrik