Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AB

Úsměvný příspěvek. Asi jako stěžovat si, proč někdo nedělá s jinými dětmi na pískovišti bábovičky a místo toho se chce podílet vedle na stavbě mrakodrapu. Co takhle někdy zkusit z toho pískoviště vykouknout na okolní svět?

7 2
možnosti
LG

Aleši Brichto, naprosto mylné přirovnání. Na pískovišti je soutěž ve stavbě mrakodrapů a Zeman svému týmu pomáhá tím, že mu podkopává základy, aby zvítězil jiný tým.

0 0
možnosti
MD

Na me detske '' kdyz oni kluci to maji taky" mel otec skvelou otazku. "Kdyz si kluci nadelaji do kalhot, tak udelas totez?" To k vasemu clanku o panu Zemanovi.

7 2
možnosti
Foto

A Merkelová a Cameron a Sarkozy nebyli ještě nedávno v Pekingu více jak doma?

A co se od té doby změnilo, že Peking je najednou na indexu?

9 2
možnosti
LG

Jiří Řezníku, lžete. Dal jsem si tu práci a zanalyzoval jsem zahraniční cesty německé kancléřky Merkel, britského premiéra Camerona a německého prezidenta Gaucka (Sarkozyho statistiky jsem, bohužel, nenašel). Výsledek vás určitě přesvědčí o Vašem omylu.

Německá kancléřka Angela Merkel podnikla v období od listopadu 2005 do února 2015 celkově 300 zahraničních návštěv. Z toho 199 (dvě třetiny!) do členských států EU a Schengenu (Belgie 56, Francie 35, Británie 14, Itálie 13, Polsko 12, Španělsko 6, Česko 4!, atd.). Naproti tomu v USA byla pouze 16krát, v Rusku jen 15krát a v jenom Číně 3krát, podobně jako na Ukrajině! Kromě toho byla až 28krát na Středním Východě, 8krát v Latinské Americe, 7krát v Asii mimo Čínu, 5krát v Černé Africe, 4krát v Kanadě, 4krát ve východní Evropě mimo EU a Rusko, a 3krát v Oceánii.

Německý prezident Joachim Gauck ze svých 71 zahraničních cest za období březen 2012 až červenec 2015 absolvoval 71 zahraničních cest. Z toho 53 (tři čtvrtiny!) do členských států EU a Schengenu (Polsko 8, Francie 5, Rakousko, Itálie a Nizozemsko po 4, Česko 3!, atd.). Přitom v USA, Rusku ani Číně nebyl ani jednou, naopak byl 2krát na Ukrajině, 5krát na Středním Východě, 4krát v Latinské Americe, 3krát v Černé Africe, 2krát v Asii a jednou v Kanadě a ve Vatikánu.

Britský premiér David Cameron byl od května 2010 do března 2014 na 116 zahraničních návštěvách. Z toho bylo 59 (tzn. 51 procent) do členských států EU a Schengenu (Belgie 25, Francie 9, Německo 6, Švýcarsko 5, Itálie 3, Česko 2!, atd.). Naopak, v USA byl pouze 6krát, v Rusku pouze 3krát a v Číně jenom 2krát. Kromě toho byl 27krát na Středním Východě, 10krát v Asii mimo Čínu, 4krát v Černé Africe, 2krát v Latinské Americe a Kanadě a jednou v Austrálii.

0 0
možnosti
DP

D72a47d89a31k 70P72e73t51r

6. 8. 2015 7:11

Autore, autore, procenta je vaše síla, prostě čísel hra kouzelná. 3,5 %, ale kolik obyvatel Číny dělá 100 % ?

3 1
možnosti
LG

Petře Dadáku, procenta jsou tvrdá fakta a nikoli čísel hra kouzelná, jak tvrdíte.

Nechci být cynický, ale asi musím, abyste "hru procent" pochopil. Když někdo žije ve dvoučlenné rodině - svobodná matka a dítě, a matka zemře, je to v jazyku procent 50% ztráta. A co to znamená? Že dítě se octne samo, nemá nikoho na tomto světě. Když ale někdo žije v pětičlenné rodině - dva rodiče a tři sourozenci, a jestli jeden rodič umře, je to jazykem procent ztráta 20%. A jazykem faktů? Dítě má stále své blízké - jednoho rodiče a dva sourozence. Není samo. Chápete konečně, jak procenta souvisí s reálnám životem?

Podobné je to i u národů. Když umřou 2% lidí, je to strašná tragédie, ale národ se stále dokáže vzpamatovat lépe, nežli když umře 20% lidí. Chápete? Každý pátý dělník, každý pátý úředník, každý pátý učitel, každé páté dítě! Chápete?

0 0
možnosti
JV

Souhrn  - CR ma velmi spatneho zastupce (neprezidenta).Hanba nam.

2 3
možnosti
MD

CR si te samostatnosti jeste prilis neuzila a neuziva. Tak alespon jeji prezident. Obcas.

3 2
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1662x
Jsem zanícený občan, kterému záleží na tom, jak se bude žít za několik desetiletí. Jinak, geograf, cestovatel a příznivec strany evropani.cz.

Twitter: @LGarassy

Seznam rubrik