Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Mein Gott, grafomanie je opravdu problém. Autor - možná nechtěně - použil osvědčený trik, nacpal do jednoho článku tolik nesmyslů, že je únavné všechny je vyvracet.

Že uprchlická vlna začala dávno před ruským vojenským angažmá, že je podněcována především sociálními systémy některých přijímajicích zemí, že obklíčení města je poměrně běžný jev ve všech válkách, že svržení Asada by znamenalo jen další kolo občanské války mezi vítěznými frakcemi, čili i více uprchlíků, že Islámský stát není jediným islamistickým uskupením (a Rusové bombardují i IS, i když ne majoritně) ... tohle a mnoho dalších věcí zůstalo "velkoryse" pominuto.

Hlavně, že máme nepřítele, který může za vše. I za naši neschopnost.

14 1
možnosti
SB

Dal jsem Vám bod.

Rusko je opravdu naším nepřítelem a opravdu si myslím, že mu tento stav vyhovuje, ale zavinila ho naše slabost a nikoli ty intriky Ruska.

0 0
možnosti
Foto

Autore, senátor McCarthy by z Vás měl velkou radost. To se jen tak nevidí. Kam se hrabe se svými osmi sty stále stejnými zaťatými špatně slepenými protiruskými texty A.Kostlánová nebo ideolog Ziegler:-)

Samozřejmě, autore máte pravdu. Rusko může za všechno od vymření dinosaurů přes kolonizaci a otrokizaci celého světa až po totální rozvrat států jako Libye, Sýrie nebo Irák a následnou uprchlickou vlnu která za chvíli nejspíš rozvrátí Evropu:-)

10 1
možnosti
VC

Pod takovou snůšku nesmyslů se podepsat, to chce už notnou dávku masochizmu!!

10 0
možnosti
GK

jsou lidi co za hrst spinavejch dolaru zabijou i svou mamu. Cemu se divite? dnesni svet ovladaj prachy.

2 0
možnosti
SB

Já rád Rusko nemám a připouštím, že to, čeho jsme svědky, je možná skutečně výsledek intrik toho krajně nesympatického Ruska.

Avšak v tom případě bychom si měli přiznat, že prohráváme na celé čáře.

K základním atributům silného, zdravého a životaschopného státu nebo společenství států přeci patří i schopnost být připraven na intriky. Státy a uskupení států proti sobě intrikují už od dob starověkých civilizací. Intriky jsou ještě běžnější záležitostí než války, protože válčí se jenom obšas, ale intrikuje se v podstatě neustále.

Říkáme o sobě, že jako EU jsme vrchol dosavadního vývoje lidské společnosti a přitom se necháme rozkládat někým, kdo na tom je podstatně hůlře než my? To jsou přeci dvě věci, které se navzájem vylučují.

Kdo tvrdí, že za tím je Rusko, ten by měl především vysvětlit, jako je možné, že jsme takoví slaboši, že neustojíme intriky někoho, kdo v současné době nemá na to, aby nás přepadl vojensky.

Jestli za tím jsou ruské intriky, tak vyčítám z deseti procent Rusku, že intrikuje, a z devadesáti procent nám, že to neustojíme. Já osobně neplatím Rusku výpalné za to, aby nás milostivě nechalo na pokoji. Já platím daně České republice, a tusíž i Evropské unii, ze to, aby tady fungovaly obranné mechanismy, jako je armáda, policie, soudy, tajné služby apod..

Nářek, že za to může Rusko, je nářek slabochů, kteří svou včerejší opilost přičítají tomu Dušanovi, který je zlákal, aby po práci šli do hospody, a nikoli sobě, že toho Dušana poslechli.

11 0
možnosti
Foto

Pane kolego, přečtěte si všechny komentáře. A zjistíte, kolik má u nás Kreml příznivců. A k tomu, kam se podělo těch asi 1,5 mil. členů bývalé KSČ? Vždyť to je pátá kolona jako Brno! Její činnost se tu už projevila dvakrát - jednak už během války a hned po ní, a pak v r. 1968. A v domě normalizace.

Máte pravdu v tom, že Rusko (správněji Kreml) je pro nás mnohem méně nebezpečné, než právě zmíněná partička obdivovatelů kremelské politiky. A ta má svého šéfa rovnou na Hradě.

4 1
možnosti

Prohlášení Ronalda Regana, že Sovětský Svaz je říší zla, platí dnes plně, pro Putinovo Rusko.

5 5
možnosti
VC

Spíš to platí pro USA

4 4
možnosti
Foto

Ode mě karma. R^ Když vidíte kdo vás v diskusi haní, tak je vidět, že jste zabodoval na správném místě.

5 3
možnosti
SB

Když jste napsal tohle, tak by mě zajímalo, co si myslíte o mém příspěvku z 8:10.

0 0
možnosti
LP

Konečně mě někdo ukázal cestu;-D

2 0
možnosti
JC

A toto, pane autore, myslíte opravdu, fakt, vážně?8-o

Jako vtip špatné, pokud to mělo být vážně, tak s Vámi je to už také vážné ...:-/

2 2
možnosti
Foto

Něco k tématu nemáte?

0 0
možnosti
JN

J48i90ř65í 15N87o60s28e83k

11. 2. 2016 7:57

Dnes ráno je to doslova bombardování: Nejdřív pan Václavek, teď vy. Chystá se něco, o čem nevíme? Třeba přechod na rubl nebo povinné rubášky? Protože Rusko už po nás natahuje šerednou tlapu...

3 2
možnosti
Foto

Vy máte asi rubášku doma a dobrovolně? Nečetl jste tuhle rozhovor s ruským ideologem, jehož přáním bylo, aby se EU stala součástí Ruska? Ani anexe Krymu Vám nevadila?

0 1
možnosti
MP

Tohle je tak hloupé, že ani nemá cenu polemizovat a něco vyvracet.

4 2
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1662x
Jsem zanícený občan, kterému záleží na tom, jak se bude žít za několik desetiletí. Jinak, geograf, cestovatel a příznivec strany evropani.cz.

Twitter: @LGarassy

Seznam rubrik