Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

R^

Jen máte chybu v první větě. Vypadly vám tam 3 miliony Němců. ;-)

0 0
možnosti
VV

Kdysi opravdu posametovi politici bajili cosi o mostu mezi vychodem a zapadem. Ti dnesni buduji dva mosty. Jeden mezi Prahou a Moskvou, a druhy mezi Prahou a Pekingem.;-D

0 0
možnosti
OP

Bludy jsme obklopeni kam oko dohlédne, za politické představitele máme trapné kreatury, tak nevím jak z toho ven jinak, než že se přeorientujeme z povrchnosti a chtivosti na kvalitu :-)

0 0
možnosti
Foto

J19a20k37u44b 97R52o95t92h

21. 5. 2019 9:55

Bůh nás chraň, abychom se stali nějakým mostem. Dřív nebo později se přes takový most přeženou tanky a zdupou ho vojclové. Dnes asi ti z východu. :-/

3 0
možnosti
Foto

Tak mezi léty 1850 až 1890, možná, že až 1916 se nám jevilo být výhodnějším být součástí ruského impéria než být součástí Rakouska Uherska.

A co se týče třeba Polska, tak jsme daleko intenzivněji prožívali na přelomu 19. a 20. století hrozbu jeho germanizace, než rusifikace.

A po roce 1945 už jsme chtěli dělat jenom slovanskou politiku.

0 0
možnosti
MS

Klást rovnítko mezi komunistickou diktaturou v sovětské sféře vlivu a spojenectvím západní Evropy s USA po WWII může jen naprostý mimoň.

4 0
možnosti
Foto

Amerikanizace jako sovětizace, všechno na jedno brdo.

0 1
možnosti
Foto

Píšete: "Teď, když už konečně nemusíme sloužit sousedním velmocím ..."

A co jiného než služba velmocím je snaha nacpat nám imigranty, které nechceme (a oni nechtějí k nám) pod hrozbou sankcí?

0 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1662x
Jsem zanícený občan, kterému záleží na tom, jak se bude žít za několik desetiletí. Jinak, geograf, cestovatel a příznivec strany evropani.cz.

Twitter: @LGarassy

Seznam rubrik