Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

Mě by zajímalo,kde tihle blogeři na tohle přicházejí.Je přece jasné,že ISIL jsou náboženští fanatici,což o režimech Assada,Husajna,Kaddáffího,říci nelze,že se jednalo o brutální diktatury,o tom není sporu.Názor,že ten,kdo tvrdí,že arabské jaro přineslo vzestup ISIL,je příznivec Putina,může říci jen blázen.Copak to není pravda,že po tzv.arabském jaru,které bylo naivním pokusem o demokracii,získali velký vliv radikálové?Že někdo tohle kritizuje,neznamená,že je příznivec Putina,že jeho příznivci mají tentýž názor,je možné,ale,co to mění na tom,že je to pravda?Pokud se jedná o to,že Rusko podporovalo Assada a spol,beru,ale pak kritizujte i USA,které podporují S.Arábii,jejíž režim podporuje islamistické radikály.

2 0
možnosti
MK

Dobrý rozbor detailů v Africe a některých souvislostí. Ale těch je mnohem více a některé zůstávají jen v oblasti tušení - skryty. Příklad: jak by vypadala situace bez druhé války v zálivu; ta první měla jednoznačné opodstatnění, okupace Kuvajtu, ale ta druhá? Nebo jiný postřeh: kde se najednou berou běženci až z Bangladéše?

Obráceně zase: je stokrát lepší vojenská junta v Egyptě než u moci Muslimské bratrstvo, byť se nám současný stav také nelíbí.

Myslím však, bez ohledu na příčiny, které je samozřejmě nutno také řešit, je na prvním místě razantně a rychle zastavit invazi do Evropy. A k tomu se, bohužel, EU moc nemá a naopak Merkel ještě přilévá do ohně.

2 0
možnosti
PK

Autor tu jaksi rozpitváva problém, ale akosi zabudol ČO vytvorilo podmienky pre tieto udalosti - a to bola jednoznačne arabská jar. Bez arabskej jari a bez zásahu západu proti Kaddáfimu by akosi nevznikli podmienky pre ten prevrat, nemyslíte? Bez arabskej jari a bez podpory opozície v Sýrii by islamský štát v Sýrii pravdepodobne neexistoval. Bez arabskej jari by nebolo potreba Sísiho prevratu. A bez americkej invázie by nevznikli podmienky pre Malíkiho vládu a teda ani podmienky pre vznik islamského štátu.

2 1
možnosti
Foto

Bez zásahu západu proti Kaddáfimu by docházelo k masakrování civilních obyvatel, kteří neměli společného s ozbrojeným povstáním proti tyranovi.  Docházelo to k takovému rozměru, že i Rusko souhlasilo v RB OSN se zásahem proti Kaddáfímu. USA a ani Evropa v Sýrii nepodporovala opozici. Pouze Rusko podporuje Assáda, protože díky jemu má v Sýrii námořní základnu.

1 2
možnosti

Primární příčinnou je přelidnění Afriky a středního východu.

Skutečně dlouhodobým řešením by bylo na daných území vymáhat politiku jednoho dítěte jako se povedlo tímto způsobem odstranit hladomory v Číně.

0 1
možnosti
Foto

Primární příčinnou je přelidnění Afriky a středního východu;-D;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1662x
Jsem zanícený občan, kterému záleží na tom, jak se bude žít za několik desetiletí. Jinak, geograf, cestovatel a příznivec strany evropani.cz.

Twitter: @LGarassy

Seznam rubrik